MENU

BSO Eten & Drinken

Eten & Drinken – BSO

Koppel het thema ETEN & DRINKEN aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de media van hiernaast gebruikt op de BSO. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Kinderkookboek (e-book)

Het Kinderkookboek is voor jonge thuiskoks een goed middel om eenvoudige en lekkere recepten op tafel te zetten. Vanaf 10 jaar kunnen de kinderen zelfstandig aan het werk met het boek.

Een ober van niks (YouTube)

In de korte animatiefilm ‘Een ober van niks’ is te zien hoe een ober stuntelt met het serveren van het eten. Deze film kan je gebruiken als introductie voor een offline activiteit waarin de kinderen (wél) een goede ober naspelen.

Taarten van Abel (tv)

Taarten van Abel is een Nederlands televisieprogramma voor kinderen. In het programma ontvangt banketbakker Abel kinderen die een taart willen bakken voor een bijzonder iemand. Voor wie willen jouw kinderen een taart bakken?

Studio Snugger – Hoeveel smaken zijn er (tv)

In deze aflevering wordt beweerd dat er een vijfde smaak is. Is dit kletspraat of niet? Dat is de centrale vraag in het razendsnelle Zapp-programma Studio Snugger.