MENU

BSO Herfst

Herfst – BSO

Koppel het thema HERFST aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de media van hiernaast gebruikt op de BSO. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Los in ‘t Bos (app)

De app Los in ’t Bos maakt gebruik van Augmented Reality (AR). AR-apps bieden de mogelijkheid om online en offline activiteiten met elkaar te verbinden. De app kun je dan ook inzetten tijdens een boswandeling met de kinderen.

Uilenbal (film)

In de musicalfilm Uilenbal probeert Meral nieuwe vrienden te maken. Uilenbal is geschikt voor kleuters vanaf 4 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen geïnteresseerd in de thema’s vriendschap, natuur en school.

De Buitendienst – Hoe sterk is de wind (tv)

De wind heeft één voordeel: je kan er ontzettend veel mee experimenteren. En dat doen de jongens van De Buitendienst ook. In het programma testen Matthijs en Yannick de kracht van de wind uit. Zo bouwen ze bijvoorbeeld een windvoertuig waarmee ze vooruit komen door de wind.