MENU

BSO Dieren

Dieren – BSO

Koppel het thema DIEREN aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de 5 media van hiernaast gebruikt op de bso. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Mee met de dierenambulance (boek)

De titel zegt het al. De kinderen gaan mee met de dierenambulance. Je leeft helemaal mee met de gekko’s tussen de bananen, de rode kat onder de motorkap en bij het vangen van een krokodil. Spannend!

Hoela’s Dierenwinkel (tv)

In de aflevering Hoela’s Dierenwinkel wordt een dierenpuzzel opgelost. De aflevering is een mooie introductie om zelf een puzzel te maken én op te lossen.

Sjakie de kleine Dinodrachus en de grote Tyrelierus Rex (wepboek)

In het wepboek maken kinderen kennis met een heel vreemd dier: de Dinodrachus. Wat is dat? Fantaseer samen met de kinderen over dit bijzondere dier.

Freek op Safari (tv)

Freek leert je over de Big Five en al het andere wild in Afrika. Met handige survivaltips! Klik hier voor de site met alle Freek-video’s.

Los in ‘t Bos (app)

Op naar ‘t bos met deze app die virtuele beelden met de werkelijkheid combineert. In het bos zitten veel wilde dieren. Help jij ze grootbrengen? Bekijk hier de trailer met de uitleg over de app.