MENU

BSO Liefde

Liefde – BSO

In deze thema-uitwerking richten we ons op het hartverwarmende prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou. Een mooi thema (Liefde) dat voor alle kinderen herkenbaar is. Hoewel Raad eens hoeveel ik van je hou geschikt is om voor te lezen aan jonge kinderen, kan het verhaal ook worden gebruikt bij de oudere kinderen op de bso. Zij kunnen als makers actief aan de slag met het verhaal door er een stop-motion of gedicht van te maken. In deze uitwerking geven we tips hoe je aan de hand van online en offline activiteiten dit boek bewust en activerend kan inzetten bij alle leeftijdsgroepen op de bso. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Raad eens hoeveel ik van je hou

Raad eens hoeveel ik van je hou is een prentenboek van Sam McBratney en geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De prachtige prenten laten de liefde tussen Hazeltje en Grote Haas zien.

Jij bent de liefste (gedichtenboek)

Jij bent de liefste is een gedichtenboek van Hans en Monique Hagen en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De gedichtjes nodigen uit tot een dieper gesprek over de gedachtes en dromen van de kinderen.

Spelen met prentenboeken (pdf)

Bekijk ook eens Spelen met prentenboeken van Anke Boxmeer en Els van Dijck. Hier vind je nog meer lessuggesties voor kinderen rondom het boek Raad eens hoeveel ik van je hou.