MENU

BSO Slapen

Slapen – BSO

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is het Prentenboek van het Jaar uitgereikt. Het Prentenboek van 2018 is Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Geïnspireerd door dit boek is deze uitwerking gericht op het thema ‘Slapen’. Aan de hand van online en offline activiteiten geven we aan hoe je het boek op meerdere manieren kan inzetten op de bso (voorlezen, video maken, spelletjes etc.). Daarnaast geven we aan hoe je de andere media van hiernaast koppelt aan het thema Slapen. Download de pdf via onderstaande knop.

Ssst! De tijger slaapt (Prentenboek van het Jaar)

Ssst! De tijger slaapt is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar. In dit interactieve boek moeten de dieren langs de slapende tijger zien te komen. Kunnen de kinderen helpen?

Mr Right – Wat betekenen dromen? (video)

Waarom droom je? Hoe vaak droom je op een nacht? Waar droom je over? Deze vragen worden beantwoord in de korte, duidelijke en interessante video van Mr Right. Dit filmpje is geschikt voor de oudere kinderen op de bso (9-12 jaar).

Jij bent de liefste (gedichtenboek)

Jij bent de liefste is een gedichtenboek van Hans en Monique Hagen. De gedichtjes nodigen uit tot een dieper gesprek over de gedachtes en dromen van de kinderen. Of maak met de kinderen een eigen gedicht over hun dromen.