MENU

BSO Sport

Thema sport – BSO

Koppel het thema SPORT aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de 4 media van hiernaast gebruikt op de bso. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Ik juich voor jou (gedichten)

‘Ik juich voor jou’ is een prachtige gedichtenbundel over atleten en stuntelaars, over kampioenen en verliezers. Gedichten voor sporters en hun supporters én voor iedereen die van taal en gedichten houdt

Quiz Olympische Spelen (e-book)

De grote kracht van het e-book is dat het erg interactief is. Niet alleen via tekst, maar ook via filmpjes, plaatjes, foto’s, spelletjes en een quiz krijgen de kinderen informatie over de Olympische Spelen.

Tijd voor een sprintwedstrijd (internet)

In ons land hebben we twee topsprinters: Dafne Schippers en Churandy Martina. Iedereen weet dat ze heel erg snel rennen, maar hoe snel zijn ze eigenlijk? Zoek dit samen met de kinderen uit. Zie PDF voor een voorbeeld!

Zappsport (tv)

In deze aflevering van Zappsport wordt een stappenplan voor versprinten gegeven. Bij elke stap wordt uitgelegd hoe de beweging moet worden uitgevoerd. Dit dient als goed voorbeeld om een eigen sport op te splitsen en te filmen.