MENU

BSO Zomer

Thema Zomer – BSO

Koppel het thema ZOMER aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de 4 media van hiernaast inzet op de bso. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Stijn, uitvinder zet een tent op (boek)

Stijn, uitvinder zet een tent op is het derde en laatste deel dat René van der Velde schreef over Stijn. Stijn is een jongen die voor de meest uiteenlopende problemen de meeste grappige uitvindingen bedenkt. Kunnen de kinderen helpen met de slimme oplossingen van Stijn?

Mees Kees op kamp (film)

Mees Kees op kamp is een film die gebaseerd is op het gelijknamige boek. Mees Kees is niet de meest verantwoordelijke leraar en zijn acties zijn dan ook niet altijd even veilig voor de kinderen.

Huisje Boompje Beestje – Seizoenen (tv)

In deze aflevering van Huisje Boompje Beestje maken Fahd en Raaf een filmpje over de seizoenen. Deze filmpjes kan je met de kinderen op de bso namaken.

Waar is mijn water (app)

In de app Where’s my water moeten kinderen via de juiste weg water brengen naar Swampy. Dit moeten zij door in de grond te graven, schimmels ontwikkelen en schakelaars in- en uit te schakelen.