MENU

De experts

Wat zeggen de experts? Er zijn in Nederland steeds meer experts op het gebied van kinderen, media en opvoeding. In deze rubriek willen we jullie kennis laten maken met al deze experts. Naast links naar de verschillende websites, zetten we maandelijks een expert in de spotlight.

De meerwaarde van ICT

José Hillen, trainer van Kind & Media, maakte samen met organisatie Leraar24 een video over de meerwaarde van ICT bij de taalstimulering van jonge kinderen.

 

In de video deelt Tessa Hendriks, samen met Lia van Haren van BCO Onderwijsadvies, haar ervaringen met ICT en haar visie op digitale leermiddelen. ‘Het gaat bij jonge kinderen altijd eerst om het ervaren van de wereld met je zintuigen, ICT komt daarna als verwerking. En het moet altijd een plek hebben in hun eigen belevingswereld. In mijn klas zie ik dat sommige apps dan echt iets extra’s kunnen bieden.’

 

 


Remco Pijpers
Mijn Kind Online
Mijn Kind Online onderzoekt mediagebruik onder kinderen en ondersteunt leerkrachten. Op de website vind je informatie over jeugd en (digitale) media. 


Mary Berkhout
Mediawijzer.net

Mediawijzer.net is een netwerk van ruim 1100 organisaties op het gebied van mediawijsheid. Hun gezamenlijke missie: elk kind in Nederland mediawijs.


Peter Nikken
Nederlands Jeugdinstituut 

Het Nederlands Jeugdinstituut is de kennisnetwerkorganisatie voor jeugd- en opvoedingsvraagstukken en heeft de Toolbox Mediaopvoeding ontwikkeld.


Justine Pardoen
Bureau Jeugd & Media

Bureau Jeugd & Media is voor alle jeugdprofessionals en ouders een deskundige partner als het gaat om mediawijsheid en mediaopvoeding.


Els Verkerk
Mediaopvoeding

Mediaopvoeding.nl is de vraagbaak voor ouders en professionals voor vragen over media en mediagebruik van kinderen.


Els Verkerk
Mediaopvoeden

Op deze pagina vind je specifieke tips en adviezen over mediaopvoeding.


Ilona Jens
Mediasmarties

Mediasmarties is de online gids bomvol recensies van nieuwe kindermedia.