MENU

De experts

Wat zeggen de experts? Er zijn in Nederland steeds meer experts op het gebied van kinderen, media en opvoeding. In deze rubriek willen we jullie kennis laten maken met al deze experts. Naast links naar de verschillende websites, zetten we maandelijks een expert in de spotlight.

Online magazine Mediawijs in het onderwijs

Deze maand verscheen het online magazine Mediawijs in het onderwijs van Cubiss. De editie heet ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Ook Denise Bontje en Hester Heerdink van Kind & Media geven in het magazine handvatten om mediaopvoeding vorm te geven in de kinderopvang. Mirjan Albers, specialist Mediawijsheid en medewerker van Cubiss, legt uit waarom het magazine is uitgebracht:

“De wereld om ons heen digitaliseert, ook de wereld van het jonge kind. Media zijn er, en je kunt er als opvoeder ook niet meer omheen. Veel opvoedvragen gaan dan ook over het mediagebruik van kinderen. Vandaar dat wij extra aandacht hebben gegeven aan het thema Mediaopvoeding in ons digitale magazine Mediawijs in het onderwijs. Tips, informatie en antwoorden op veelgestelde vragen hebben we hierin gebundeld. Leuk en inspirerend om aan de slag te gaan met de mediaopvoeding van onze ukkies. Met een gedegen mediaopvoeding leren kinderen van jongs af aan media op een bewuste en selectieve manier te gebruiken. Jong geleerd is oud gedaan!”


Remco Pijpers
Mijn Kind Online
Mijn Kind Online onderzoekt mediagebruik onder kinderen en ondersteunt leerkrachten. Op de website vind je informatie over jeugd en (digitale) media. 


Mary Berkhout
Mediawijzer.net

Mediawijzer.net is een netwerk van ruim 1100 organisaties op het gebied van mediawijsheid. Hun gezamenlijke missie: elk kind in Nederland mediawijs.


Peter Nikken
Nederlands Jeugdinstituut 

Het Nederlands Jeugdinstituut is de kennisnetwerkorganisatie voor jeugd- en opvoedingsvraagstukken en heeft de Toolbox Mediaopvoeding ontwikkeld.


Justine Pardoen
Bureau Jeugd & Media

Bureau Jeugd & Media is voor alle jeugdprofessionals en ouders een deskundige partner als het gaat om mediawijsheid en mediaopvoeding.


Els Verkerk
Mediaopvoeding

Mediaopvoeding.nl is de vraagbaak voor ouders en professionals voor vragen over media en mediagebruik van kinderen.


Els Verkerk
Mediaopvoeden

Op deze pagina vind je specifieke tips en adviezen over mediaopvoeding.


Ilona Jens
Mediasmarties

Mediasmarties is de online gids bomvol recensies van nieuwe kindermedia.