MENU

Kleuters Eten & Drinken

Eten & Drinken – Kleuters

Koppel het thema ETEN & DRINKEN aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de media van hiernaast gebruikt bij kleuters. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Groente- en fruitmemory (game)

Op deze pagina van Digischool vind je een groente- en fruitmemory. Door dit spel leren de kinderen de soorten groenten en fruit herkennen.

Rupsje Nooitgenoeg (Boek)

Aan de hand van het boek Rupsje Nooitgenoeg leren kinderen tellen. Rupsje eet namelijk steeds meer: 1 appel, 2 peren, 3 pruimen etc. Zet het boek in voor het vergroten van het getalbegrip van de kinderen.

Ontbijt over de hele wereld (YouTube)

In deze video is te zien hoe kinderen uit Nederland voor het eerst ontbijt van over de hele wereld uitproberen. Kunnen jouw kinderen raden wat voor ontbijtjes het zijn?

Dr. Panda’s Restaurant (app)

Dr. Panda krijgt dierenvriendjes te eten in zijn restaurant en gaat voor ze koken. Via een denkballon geven de vriendjes aan wat ze willen eten. Vanaf 4 jaar zijn kinderen in staat om de ingrediënten te herkennen.