MENU

Kleuters Herfst

Herfst – Kleuters

Koppel het thema HERFST aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de media van hiernaast gebruikt bij kleuters. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Labo Leaves (app)

Herfstbladeren zijn niet voor niks veelgebruikte knutselmaterialen: ze zijn overal te vinden, ze hebben verschillende kleuren, vormen en groottes en je kan er op talloze manieren mee knutselen. De makers van de Labo Leaves dachten hier ook zo over en hebben een prachtige, creatieve app ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Proefjes (boek/site)

De wind heeft één voordeel: je kan er ontzettend veel mee experimenteren. Op de website en het boek van Proefjes vind je uitdagende experimenten met wind. Elk proefje begint met een beschrijving van de proef die kinderen in de meeste gevallen zelf kunnen uitvoeren, geïllustreerd door foto’s.

Jij bent de liefste (gedichtenboek)

Jij bent de liefste is een gedichtenboek voor kleuters. Elk gedicht wordt ondersteund door de mooie prenten van Marit Törnqvist. De gedichtjes nodigen uit tot een dieper gesprek over de gevoelens van de kinderen en maken hen bewust van hun eigen gedachtes.