MENU

Kleuters Sport

Thema sport – kleuters

Koppel het thema SPORT aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de 4 media van hiernaast inzet bij kleuters. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Het dierenelftal van Milan (prentenboek)

Het dierenelftal van Milan is een prentenboek van Gerard van Gemert. Het boek is een mooie aanleiding om het voetballen met de kinderen een extra dimensie te geven en aandacht te besteden aan de verschillen tussen spelers en samenspelen.

Hoelahoep – Stokstijf (tv)

In deze aflevering van Hoelahoep gaan de kinderen samen met Hoela en Hoep gymmen. Er worden verschillende activiteiten getoond die je met de kinderen na kan doen, zoals het maken van een hindernisbaan.

Beweeg Kind (app)

De app Beweeg Kind bevat 23 beweegoefeningen die zijn verdeeld over vier categorieën: basis, evenwicht, springen en ballen. Per oefening wordt via een tekening en audio-instructie uitgelegd hoe de kinderen moeten bewegen.

Wilemijn wil niet zwemmen (interactief boek)

Willemijn wil niet zwemmen is één van de nieuwste Bereslim-boeken en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Bereslimme Boeken zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Deze interactieve films stimuleren de taalontwikkeling van kinderen. D