MENU

Media van de week

Elke week selecteert Kind & Media de pareltjes op het gebied van kindermedia.
Bijzondere apps, films, tv-programma’s en boeken met inspiratie erbij om op de groep aan de slag te gaan.

Overzicht tips van de week:

Mediatip van week 13: Hoppatee!

Mediatip van week 14: Zaterdag

Mediatip van week 15: Raad eens hoeveel ik van je hou

Mediatip van week 16: We hebben er een geitje bij

Mediatip van week 17: Mee met de dierenambulance

Mediatip van week 19: Kat en Vis

Mediatip van week 20: Zoeken en zingen met Sesamstraat

Mediatip van week 21: Toontastic 3D

Mediatip van week 22: Zullen we spelen, Bout?

Mediatip van week 23: Green Screen by Do Ink

Mediatip van week 24: Een huis voor Harry

MEDIA VAN DE WEEK| VANAF 4 JAAR | YOUTUBE

Swing en zing mee met dit vrolijke zomernummer!

MEDIA VAN DE WEEK: ‘BANAAN’

 

Beschrijving. Zomers weer is het allang, maar waar blijft die zomerhit? Die staat gewoon op YouTube! ‘Banaan’ van Jeroen Schipper is, als je de muzikant zelf moet geloven, dé hit van de zomer 2018. Het nummer komt van zijn cd Swingen als een kangoeroe (mediatip van vorig jaar).

Oordeel. ‘Banaan’ is een nummer dat altijd leuk blijft. Bij het horen van de eerste deuntjes kan je al niet meer stilzitten. En zeker niet als je de sambaballen hoort! En het leuke van deze clip op YouTube is dat je mee kan zingen door de weergegeven tekst (soort karaoke-versie dus). Daarnaast zijn de beelden vrolijk. De melodie is pakkend, waardoor je het snel oppikt. En de tekst wordt rustig en duidelijk op de maat gezongen.

Tips voor op de groep. Speel het nummer af op het digibord of (als die er niet is) op tablets of een computer (schakel de modus ‘volledig scherm’ in). Bekijk eerst met z’n allen de clip. Bij de tweede keer afspelen zingt iedereen mee. Met wat oudere kinderen kan je zelfs proberen om het nummer helemaal na te spelen. Regel daarvoor ritmische muziekinstrumenten als samballlen. De kinderen kunnen ook zelf een instrument maken.

De clip op YouTube is gemaakt door 123Zing. Op de website van 123Zing vind je veel leuke muziekclips met bijbehorend lesmateriaal die je kan inzetten met een groep kinderen. In hun online lesmethode vind je ook lesmateriaal bij dit lied. Voor deze site moet je een account aanmaken om in te loggen. Ook op swingenalseenkangoeroe.nl vind je lesmateriaal bij de nummers van Jeroen Schipper. Hiervoor heb je een wachtwoord nodig van de bijbehorende liedbundel. Op beide sites kan je inspiratie opdoen voor een leuke activiteit voor op de groep.