MENU

Media van de week

Elke week selecteert Kind & Media de pareltjes op het gebied van kindermedia.
Bijzondere apps, films, tv-programma’s en boeken met inspiratie erbij om op de groep aan de slag te gaan.

Overzicht tips van de week:

Mediatip van week 28: Okido

Mediatip van week 27: Een Verre Reis

Mediatip van week 26: Easy Stop Motion Video

Mediatip van week 25: Fabians feest

Mediatip van week 24: Nasim en Natalie

Mediatip van week 23: Wij gaan op berenjacht

Mediatip van week 22: Heidi

Mediatip van week 21: Easy Music

Mediatip van week 20: Het boek zonder tekeningen

Mediatip van week 19: Nono, het zigzag kind

Mediatip van week 18: Rekentijd

Mediatip van week 17: Danseressen van de wereld

Mediatip

MEDIA VAN DE WEEK | >2 JAAR | BOEK | €8,95

Door de eenvoud en spanning is het boek Waterpret een leuke verrassing voor peuters.

MEDIA VAN DE WEEK: WATERPRET


Beschrijving.
In het boekje Waterpret heeft een peuter veel waterpret. Hij gaat in bad en geeft de bloemetjes water. Op elke pagina doet de peuter uit het boekje iets met water, maar hij wordt maar niet nat! Bij het opendoen van het flapje komt daar gelukkig verandering in.

Oordeel. Waterpret heeft een vierkant formaat en is gemaakt van stevig karton. Op de linkerpagina staat steeds een stukje tekst en op de rechterpagina is een tekening te zien. Deze zijn getekend met dikke, zwarte lijnen en hebben weinig details. De hoofdpersoon voert handelingen uit die binnen de leef- en belevingswereld van peuters passen. Daarnaast zijn kinderen vanaf deze leeftijd in de fase waarin ze nieuwe dingen ontdekken. De flapjes die open geklapt kunnen worden sluiten hier goed bij aan. De tekst in het boekje is eenvoudig en er komt herhaling in voor. Zo wordt het stukje “Lekker wel! Spetter spat!” steeds herhaald. Door de eenvoud en de spanning van de flapjes is het boek een leuke verrassing voor peuters.

Tip voor op de groep. Lees het boekje eerst aan de peuters voor. Iedereen mag een keer het flapje opendoen. Bespreek het thema ‘water’. Waar komt water vandaan (uit de kraan, uit de lucht gevallen)? Waar zie je veel water (in de zee, rivier, vijver). Bij mooi weer mag iedereen vervolgens zelf aan de slag met water.  Maak met z’n allen bijvoorbeeld een waterrad of een waterbaan. Gebruik hiervoor lege flessen, badeendjes, rietjes, gieters, emmers en wat je nog meer kunt vinden. Of speel een spel waarmee je met waterballonnen moet gooien. Spannend!