MENU

Training

Op deze pagina vind je meer informatie over de trainingen Haal meer uit media met peuters, Haal meer uit media met kleuters en Haal meer uit media op de bso. Tijdens deze trainingen staat het gebruik van media als middel centraal: Wat kun je inzetten en vooral hoe? Hoe ondersteun jij als professional de kinderen bij de inzet van media? De basistrainingen vergroten de kennis en vaardigheden om media op een activerende manier in te zetten op de groep. De basistrainingen worden op locatie verzorgd door trainers uit ons netwerk.

Om de verworven kennis tijdens de trainingen te borgen, raden we elke organisatie aan om een interne mediacoördinator op te leiden. Deze mediacoördinator kan collega’s ondersteunen, legt het beleid vast en ziet toe op naleving van de afspraken. Kind & Media biedt hiervoor een masterclass aan. De masterclasses vinden plaats in Utrecht en worden verzorgd door Sardes. Klik op deze link voor meer informatie over de masterclass.

Haal meer uit media met peuters

De training Haal meer uit media met peuters is vooral gericht op de verschillende toepassingen van media, het leggen van verbanden tussen de online en offline activiteiten en de rol van de pedagogisch medewerker tijdens het inzetten van media.

Haal meer uit media met kleuters

Tijdens de training Haal meer uit media met kleuters duiken deelnemers in de digitale wereld van het jonge kind. Halen zij alles uit de media die zij tot hun beschikking hebben? Welke rol zien zij voor zichzelf als het gaat om mediaopvoeding?

Haal meer uit media in de bso

Tijdens de basistraining Haal meer uit media in de BSO staat het bewust en activerend inzetten van media met (jonge) kinderen centraal. Met behulp van de theorie ga je aan de slag met verschillende toepassingen van media voor verschillende leeftijden.

Haal meer uit media als gastouder

De training voor gastouders is op dit moment in volle ontwikkeling. Binnenkort is deze training beschikbaar!