MENU

Peuters ETEN & DRINKEN

Eten & Drinken – Peuters

Koppel het thema ETEN & DRINKEN aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de media van hiernaast gebruikt bij peuters. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Rupsje Nooitgenoeg (prentenboek)

Met Rupsje Nooitgenoeg leren kinderen tellen. Rupsje eet namelijk steeds meer: 1 appel, 2 peren, 3 pruimen etc.  Zet het boek in voor het vergroten van het getalbegrip van de kinderen.

 

Het Zandkasteel – Eten kopen (tv)

In deze aflevering van Het Zandkasteel kopen Toto en Koning Koos eten in Sassa’s winkel. Een mooie activiteit om na te doen waarmee je het fantasiespel van de kinderen stimuleert.

Eten met Fien en Milo (prentenboek)

Het prentenboek van Fien en Milo is geschikt om het eetritueel op de groep vorm te geven. In het boek kiezen Fien en Milo uit verschillende soorten etenswaren en stoppen zij dit eten in een kar.

Jop gaat eten (app)

In de app Jop gaat eten maak je samen met Jop het eten voor de avond klaar. Eerst doe je de boodschappen doen, daarna dek je de tafel en uiteindelijk was je af. Dit gebeurt allemaal aan de hand van spelletjes.