MENU

Peuters Feest

Feest – Peuters

Koppel het thema FEEST aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de media van hiernaast inzet bij peuters. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Het Zandkasteel – De Kerstboom (tv)

Ook in Het Zandkasteel is het kerst. In deze aflevering van Het Zandkasteel versieren Koning Koos, Sassa en Toto een kerstboom. Een mooie aflevering waarin je de overgang van Sint naar kerst kan bespreken.

Pieter Post – Kerst en Winterspecial (dvd)

De DVD ‘Pieter Post – Kerst en Winterspecial’ vertelt het verhaal over de vrolijke postbode Pieter Post die elke dag in zijn rode auto de post rondbrengt in het dorp Groenbroek.

Draw and Tell (app)

Met de app Draw and Tell kan je kaarten en animaties ontwerpen. Gebruik de app om kerstkaarten en kerstfilmpjes te maken.

Kersthapjes maken (internet)

Bij het kerstfeest kan er één ding echt niet ontbreken: een lekker kersthapje. Kunnen de kinderen zelf hapjes maken? Op Pinterest zijn verschillende kerstrecepten te vinden.