MENU

Peuters Herfst

Herfst – Peuters

Koppel het thema HERFST aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de media van hiernaast gebruikt bij peuters. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Natte voeten (WePboek)

Het prachtige boek Natte voeten van Jung-Hee Spetter is geanimeerd door WePboek. In het verhaal spelen Veertje en Tommie met alles wat bij de herfst hoort. Ze vangen de blaadjes uit de lucht en testen een vlieger uit in de wind. Het verhaal daagt kinderen uit om ook naar buiten te gaan en de herfst te ontdekken.

Labo Leaves (app)

Herfstbladeren zijn niet voor niks veelgebruikte knutselmaterialen: ze zijn overal te vinden, ze hebben verschillende kleuren, vormen en groottes en je kan er op talloze manieren mee knutselen. De makers van Labo Leaves dachten hier ook zo over en hebben een prachtige, creatieve app ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Het Zandkasteel – Blaadjes en zaadjes (tv)

Deze aflevering van Het Zandkasteel draait om een kenmerkend onderdeel van de herfst: blaadjes en zaadjes. Toto en prinses Sassa gaan op zoek naar mooie herfstbladeren. Daarnaast speelt Sassa dat ze een boom is. Toto en Koning Koos blazen de blaadjes uit de boom. Dit zijn mooie fragmenten om samen met de kinderen na te doen.