MENU

Peuters Slapen

Slapen – Peuters

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is het Prentenboek van het Jaar uitgereikt. Het Prentenboek van 2018 is Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Geïnspireerd door dit boek is deze uitwerking gericht op het thema ‘Slapen’. Aan de hand van online en offline activiteiten geven we aan hoe je dit prentenboek op meerdere manieren kan inzetten bij peuters (voorlezen, filmpjes opzoeken, spelletjes etc.). Daarnaast geven we aan hoe je de andere media van hiernaast koppelt aan het thema Slapen. Download de pdf via onderstaande knop.

Ssst! De tijger slaapt (Prentenboek van het Jaar)

Ssst! De tijger slaapt is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar. In dit interactieve boek moeten de dieren langs de slapende tijger zien te komen. Kunnen de kinderen helpen?

Slaap Lekker Circus (app)

Slaap Lekker Circus is een rustgevende app voor jonge peuters. In de app gaat uil naar het circus toe. Hij ziet dat alle dieren op het punt staan om te slapen. Ieder dier doet eerst een kunstje en gaat daarna naar bed.

En nu lekker slapen (WepBoek)

En nu lekker slapen is een WePboek, oftewel een geanimeerd prentenboek. Door het kijken naar geanimeerde prentenboeken leren peuters 5 à 6 nieuwe woorden in een half uur.