MENU

Peuters Sport

Thema sport – peuters

Koppel het thema SPORT aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de 4 media van hiernaast inzet bij peuters. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

nijntje danst (prentenboek)

De tekst van het prentenboekje nijntje danst is gemaakt op rijm. Dit maakt het een makkelijk en leuk voorleesboekje voor jonge peuters. 

Pim & Pom (app)
Deze app is gebaseerd op de aflevering ‘Dansfeest’ uit de animatieserie De avonturen van Pim & Pom. De kinderen worden in deze app gestimuleerd om te dansen met Pim en Pom.

Het Zandkasteel – Stop, sta stil! (tv)

In deze aflevering van Het Zandkasteel is te zien hoe Sasa en Toto verschillende houdingen uitproberen. De aflevering is een goede aanleiding om de bewegingen uit te proberen met de kinderen.

De Wiebelbillenboogie (WePboek)

De Wiebelbillenboogie is een WePboek, oftewel een geanimeerd prentenboek (initiatief van het Kinderopvangfonds). Door het kijken naar WePboeken leren peuters 5 nieuwe woorden in een half uur.