MENU

Peuters zomer

Thema zomer – peuters

Koppel het thema ZOMER aan relevante sites, apps, boeken en games. In deze PDF geven wij aan hoe je de 4 media van hiernaast inzet bij peuters. Aan de hand van online en offline activiteiten leer je de media bewust en activerend in te zetten. Laat je inspireren of ga direct aan de slag. Download de uitwerking via onderstaande knop.

Internet

Gebruik het internet om het thema Zomer te introduceren. Zoek eerst zelf plaatjes op internet van verschillende seizoenen en zet ze bijvoorbeeld in een presentatie of digitaal fotoboek.

 

Bumba (app)

In de app Bumba moeten kinderen ontdekken welke schaduw bij welk voorwerp past. Geschikt om in te zetten bij het ontdekken van de eigen schaduwen van de kinderen.

Hoelahoep – Schaduw (tv)

In de aflevering ‘Schaduw’ van Hoelahoep wordt uitgebreid ingegaan op schaduw: als je beweegt, beweegt je schaduw mee, je kunt ook schaduw maken met een zaklamp enzovoort.

Het Zandkasteel – Vakantievriendje (tv)

In de aflevering ‘Vakantievriendje’ van Het Zandkasteel  wordt voorgelezen uit Balotje op vakantie van Yvonne Jagtenberg. De aflevering kan je goed koppelen aan het voorlezen uit dit prentenboek.